085 888623103 899 19 16+32 3 899 19 16info@prohairclinic.com

Veel gestelde vragen

Voor wie is micro haar pigmentatie geschikt ?
 • Mannen en vrouwen met volledige haaruitval
 • Mannen met een geschoren geschoren kapsel, maar meer dichtheid effect wensen
 • Mannen en vrouwen met haaruitval waar de hoofdhuid net begint door te schijnen (dus niet wanneer de huid is al erg zichtbaar)
 • Littekens verzachten na een FUT of strip haartransplantatie
 • Let op: minimum leeftijd 18 jaar

Gratis online consultPersoonlijke intake reserveren

Wanneer is micro haar pigmentatie niet geschikt?
 • Blond haar
 • Grijs haar
 • Rood haar
 • Optische dichtheid verbetering wordt enkel aangeraden wanneer er een hoog huid/haar contrast is, zoals zwart of bruin haar en een blanke huid.
 • Als er sprake is van huidaandoeningen (bijvoorbeeld psoriasis, folliculitis ...). Alle huidproblemen moet voorafgaand aan een behandeling worden opgelost.

Opgelet: Sommige producten zoals minoxidil dienen te worden gestopt als gevolg van mogelijke interactie tussen de pigmenten en alcohol gebaseerde producten.

Wilt u weten wat micro haar pigmentatie voor u kan betekenen? Neem voor persoonlijk advies, een gratis intake of een skype-consult contact met ons op: bel naar +31 85 8886231+32 3 8991916 of mail naar info@microhaarpigmentatie.nl.

Gratis online consultPersoonlijke intake reserveren

Hoe ziet haar pigmentatie er werkelijk uit?

Hoewel haar pigmenten uiteraard geen echt haar zijn, krijgen we vaak de reactie van onze klanten dat niemand iets ongewoons opmerkt vanaf een normale afstand.

Hier een tijdslijn voorbeelden tussen de verschillende behandelingen. De roodheid is te zien onmiddellijk na de behandeling, doch zal volledig verdwijnen binnen 24 uur.

Resultaten

De foto's van onze voor en na galerij zijn een goede referentie, maar let op dat in het echte leven door lichtinval omstandigheden veranderen en daarnaast je hoofd meer beweegt. Hierdoor wordt het resultaat veel indrukwekkender dan op stilstaande beelden.

Bekijk voor-na foto'sBekijk onze video's

Wat is het verschil tussen Micro haar pigmentatie en een gewone tatoeage?
 • Als u de behandeling aanschouwt dan lijkt het inderdaad op een tatoeage-sessie.
 • Echter, een micro haar pigmentatie is allesbehalve een tatoeage behandeling, in feite zijn er helemaal geen overeenkomsten met klassieke tatoeage
 • Onze micro haar pigmentatie specialist gebruiken de Tricopigmentatie versie. Deze techniek is ontwikkeld door Milena Lardi in Italië. Onze pigmentatie specialisten hebben na een aantal uitgebreide trainingssessies van Milena Lardi accreditatie en certificering ontvangen.
 • Hoofdhuid, haarlijnen, huidtypes variëren enorm van gewone huidaandoeningen. Onze experts zijn opgeleid om leeftijd passende haarlijnen ontwerpen, herkennen uiteenlopende huidtypes of onregelmatigheden.
 • Tricopigmentatie naalden zijn (veel) kleiner, korter en hebben een speciaal ontwikkelde punt en zodoende zijn de  'haar' stoppels heel klein en op normale afstand niet te onderscheiden van echte haarstoppels.
 • De software en hardware werden exclusief ontwikkeld haar pigmentatie, dus wij gebruiken geen permanente make-up of tatoeage apparatuur!

Gratis online consultPersoonlijke intake reserveren

Hoe kort scheren voor een behandeling?

Wij raden u aan uw haren de dag voor de behandeling te scheren, op een lengte van 0.5-1.00 mm lengte.

Opmerking: desinfecteer uw scheer(apparaat) mesje, zodat eventuele ontstekingen worden vermeden.

Na de behandeling kan u eventueel uw haren terug laten groeien, dan krijgt u het effect van meer optische dichtheid. Voor een optische dichtheid verbetering, is het belangrijk te weten dat we tussen langere en bestaande haren kunnen werken, maar het is niet ideaal. Mocht u later uw haren afscheren dan zullen de pigmenten niet ideaal verspreid zijn en zal een touch-up sessie nodig zijn om een natuurlijke shaven look te creëren

Gratis online consultPersoonlijke intake reserveren

Wanneer is een touch-up sessie nodig?

Omdat we werken met tijdelijk pigmenten, raden een touch-up aan tussen de 7-12 maanden voor de geschoren look, 12-24 maanden voor verbetering optische dichtheid.

Touch-up sessie

Tijdens de touch-ups, die gemiddeld 2 uur duren, worden nieuwe pigmenten geplaatst, waardoor het resultaat natuurlijk en fris blijft!

De tijd tussen de touch-ups hangt af van uw huidtype en levensstijl.

Actieve personen alsook personen met een vettere huid of personen die veel transpireren zullen sneller een touch up nodig hebben. 
Touch-ups worden aangerekend per aangevangen uur. Hoe langer je wacht om op te frissen, hoe meer werk en dus hoe meer tijd de touch up in beslag zal nemen.

Tarieven haar pigmentatie en touch up behandelingen.

Gratis online consultPersoonlijke intake reserveren

Nadelen van Micro haar pigmentatie?

In principe zijn er geen nadelen aan een goed uitgevoerd micro haar pigmentatie/tricopigmentatie.

Wij werken uitsluitend met biologische hypoallergene pigmenten. Al onze pigmenten zijn tijdelijk en zullen zijn verdwenen op een natuurlijke manier na gemiddeld een 2-4 tal jaren indien er geen jaarlijkse touch-up wordt uitgevoerd. De snelheid waarmee de pigmenten verdwijnen varieert per persoon en huidtype uiteraard.

De naalden zijn ultra fijn, en zullen geen grote bollen achterlaten. Omdat we zeer oppervlakkig werken zullen de pigmenten ook niet onderhuids 'wegvloeien' en dikke bollen creëren.
Frequent onbeschermd zonnen, zonnebank, extreem zweten, het gebruik van Minoxidil, alcoholhoudende haarproducten en het mogelijke gebruik van bepaalde medicijnen kan leiden tot een snellere vervaging van de pigmenten.

Gratis online consultPersoonlijke intake reserveren

Is er sprake ongemak tijdens de behandeling?
 • Omdat wij heel oppervlakkig (minder dan 1mm) werken is het ongemak niveau te beschrijven als een lichte pijn / irritatie. Ook wordt er een huid verdovend creme gebruikt om de ongemakken verder te beperken.
 • Na de behandeling verdwijnt enig ongemak onmiddellijk.
 • De cliënten krijgen voor de aanvang van de behandeling de nodige pijnstillers toegediend. Het is dus niet nodig om zelf pijnstillers in te nemen.
 • Tijdens de behandeling gebruiken wij een speciaal voor de pigmenten gecreëerde verdovende crème om eventueel ongemak te verminderen.
 • Aangezien de pigmenten niet bestand zijn tegen andere pijnstillende crèmes alsmede tegen alcohol (Minoxidil) wordt het gebruik hiervan ten strengste verboden.

Gratis online consultPersoonlijke intake reserveren

Hoe zie ik eruit onmiddellijk na de behandeling?

Net na de behandeling, kan de hoofdhuid lijkt enigszins roodachtig uitzien, zoals een lichte zonnebrand.

De roodheid zal, afhankelijk van je huidtype, volledig vervagen na 1-2 dagen. Je kan dus gerust de dag na de behandeling weer gaan werken.

Lichte roodheid net na de behandeling. Deze verdwijnt volledig na 24-48 uur.

Gratis online consultPersoonlijke intake reserveren

Is een persoonlijk intake aan te raden?

Ja! Absoluut 100%. Net als jezelf willen we een goed resultaat bekomen.

Vandaar dat wij sterk aanraden om ons in een eerste stap beelden toe te sturen voor een eerste online consultatie.

Nadien, als wij vinden dat u een geschikte kandidaat bent, zullen wij u aanbieden om persoonlijk langs te komen of alternatief een intake via Skype te organiseren.

Gratis online consultPersoonlijke intake reserveren

Kan ik in contact komen met behandelde klanten?

Ja, we hebben een aantal klanten die geen probleem hebben om hun bevindingen te delen.

Stuur ons een mailtje en we sturen u de contactgegevens.

Bekijk voor-na foto'sBekijk onze video's

Een rechte-strakke haarlijn of een zachte haarlijn?

Voor het bespreken en uittekenen van de haarlijn nemen wij voldoende tijd (enkele voorbeelden in onze voor-na galerij).

U kan kiezen voor een zachte haarlijn, of een zeer jeugdige strakke haarlijn.

Onze 12 jaar ervaring in het creëren en herstellen van haarlijnen tijdens haartransplantaties is hier uiteraard een grote troef.

Factoren als leeftijd en morfologie van het gelaat spelen hierin uiteraard een grote rol.

Naargelang eigen voorkeur kan er zowel een natuurlijke haarlijn als een iets strakkere haarlijn met natuurlijke afwerking worden gecreëerd.

Bekijk voor-na foto'sBekijk onze video's

Welke stappen moeten worden genomen om te worden geaccepteerd als een client

Gebruik ons online contact formulier en stuur ons beelden door. Gelieve de beelden te controleren zodat ze scherp en goed belicht zijn.

Op het contactformulier staan ook de instructies hoeveel beelden en welke camera posities.

Als van mening zijn dat u een goede kandidaat bent voor Tricopigmentatie dan zullen wij u uitnodigen voor een persoonlijk of een Skype gesprek.

Verloop van de behandelingen

We nemen contact met u op en plannen de eerste 2 behandelingen van de in totaal 3 behandelingen.

 • De eerste 2 behandelingen worden meestal op 2 opeenvolgende dagen geboekt, tot 4 uur durende behandeling, afhankelijk van de grootte van het oppervlak dat behandeld moet worden
 • Een derde behandeling is gepland 4 tot 6 weken na de 2 behandeling om eventuele laatste aanpassingen te maken.
 • Touch-ups zijn nodig om en bij de 7 a 12 maanden voor de geschoren look en om de 12 maanden voor hogere dichtheid effect.

Als er geen touch-ups worden uitgevoerd zullen de pigmenten volledig verdwijnen na gemiddeld een 2-4  jaren.

Nazorg - extreem belangrijk voor een goed resultaat!

Het niet opvolgen van onze nazorg instructies kan leiden tot een slecht resultaat waarbij pigmenten verdwijnen of verkleuren.

Tot en met 7 dagen na de behandeling:

 • Contact met chloor of zout water te voorkomen
 • Geen sauna of het Turks bad (stoomcabine)
 • Geen sport of andere activiteiten die leiden tot zweten !!!! Extreem belangrijk!
 • Niet gebruiken van een helm of ander hoofddeksel
 • Zon of zonnebank vermijden

Algemene aanbeveling om uw pigmenten goed te verzorgen

Gebruik een zonnecrème met factor 30 of meer zonder alcohol tijdens het zonnebaden of bij langdurige blootstelling aan de zon.

Gratis online consultPersoonlijke intake reserveren

Ik gebruik een haarstuk/pruik, kan ik worden behandeld?

Door het dragen van een haarstukje wordt de huid dunner en gevoeliger. Deze gaat dus niet meer reageren zoals een normale huid.

Om de huid weer sterker te maken en voor te bereiden op de micro haar pigmentatie zal u zal uw haarstuk of pruik 's nachts moeten aflaten voor een periode van 3-6 maanden om de hoofdhuid te normaliseren en op voorschrift van de dermatoloog een cortisone crème dienen te gebruiken om de huid aan te sterken. Nadien dien je nog een maand zonder haarstukje rond te lopen om de huid voor te bereiden op de behandeling.

Aangezien we geen risico's willen nemen en moeten bekijken of de huid geschikt is voor een behandeling, raden wij een testsessie aan (mits voorbereidingen en nazorg). Ook na de testsessie zal het haarstukje tot een maand na de test afgelaten dienen te worden. Indien de test uitwijst dat de huid normaal reageert, kan een eventuele micro haar pigmentatie behandeling verder besproken worden.

Voor een testsessie en een vrijblijvend gesprek kunt u via de website een afspraak maken, of een Skype sessie aanvragen.

Gratis online consultPersoonlijke intake reserveren

Nog meer voorbeelden

Wordt u graag persoonlijk verder geholpen?

Bel: +31 85 8886231+31 85 8886231+32 3 8991916+32 3 8991916 of mail: info@microhaarpigmentatie.nl

Gratis persoonlijke intakeGratis foto consult