085 888623103 899 19 16+32 3 899 19 16info@prohairclinic.com

Stoppeltattoo steeds populairder in nederland

16 September, 2016 12:53

Nieuwe trend gesignaleerd in de wereld van uiterlijke verzorging: een tatoeage op het hoofd.

Deze tattoo heeft als doel om je haar voller te doen lijken. De rage, die uit de VS is overgewaaid, wordt steeds populairder onder zowel kalende mannen als vrouwen met dunner wordend haar. Verschillende tattooshops zijn al ingesprongen op deze trend. Ook komen er steeds meer klinieken in Nederland die hierin gespecialiseerd zijn.

Net echt

Uit onderzoek van MedicineNet blijkt dat 45% van de mannen tussen de 30 en 40 met kaalheid te maken krijgt. Het verliezen van haren is onvermijdelijk, tenzij je zou kiezen voor een dure haartransplantatie. Ook veel vrouwen krijgen op een gegeven moment te maken met haar dat steeds dunner wordt. Vaak wordt er dan gekozen om het haar korter te knippen.

De trend die is overgewaaid uit de VS heeft de oplossing voor kaalheid: het plaatsen van pigmenten op het hoofd. De term stoppeltattoo, is eigenlijk niet juist. Door de grote verschillen met het plaatsen van een normale tatoeage wordt de behandeling ook wel Micro Hair Pigmentation genoemd.

Tijdens de behandeling worden pigmenten geplaatst tussen de eigen haren of op de kale huid. De haarbos lijkt voller doordat de pigmenten tussen de eigen haren worden, zonder dat er extra haar bijgekomen is. Wanneer er helemaal geen haar meer aanwezig is, kan er door middel van de pigmenten zelf een haargrens worden gecreëerd.

De verschillen

Een dergelijke behandeling lijkt op een tatoeagesessie, maar heeft de volgende verschillen:

  • De naalden die gebruikt worden zijn een stuk korter en kleiner, waardoor de geplaatste haarstoppels erg klein zijn. Dit maakt zijn de haarstoppels op normale afstand niet te onderscheiden van echte haarstoppels.
  • De techniek en apparatuur die gebruikt worden, zijn niet hetzelfde als die gebruikt worden bij het plaatsen van een tatoeage. Zowel de techniek als de apparatuur is speciaal ontwikkeld voor het plaatsen van de pigmenten.
  • De Micro Hair Pigmentation-behandeling wordt verricht door gecertificeerde specialisten.

Micro Hair Pigmentation

Als je overweegt om een Micro Hair Pigmentation-behandeling te ondergaan, is het verstandig om dit bij een gespecialiseerde kliniek te laten doen. Onze specialisten verrichten deze sessies dagelijks en kunnen je van alle informatie voorzien. Meer weten? Neem dan nu contact met ons op.

< Kleinste naalden geheim Alles over stoppeltattoo - Artikel door gezondheid.be >

Wordt u graag persoonlijk verder geholpen?

Bel: +31 85 8886231+31 85 8886231+32 3 8991916+32 3 8991916 of mail: info@microhaarpigmentatie.nl

Gratis persoonlijke intakeGratis foto consult